By ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ on Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021
Category: News

Το νέο σχολείο του αύριο

Η σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο θα βρει το σχολείο με νέα εμπλουτισμένη φιλοσοφία. Από τον Σεπτέμβριο θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη καλλιέργεια δεξιοτήτων των παιδιών (κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση, επίλυση προβλημάτων κ.ά.)  επιπλέον της βασικής αποστολής για μετάδοση γνώσεων.

Στόχος είναι οι μαθητές να μαθαίνουν να είναι δημιουργικοί, να σκέφτονται κριτικά, να καλλιεργούν δεξιότητες για την αξιοποίηση και παραγωγή της νέας γνώσης και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21ου αιώνα», που υλοποιούνται φέτος πιλοτικά σε 218 σχολεία της χώρας, μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το προσεχές σχολικό έτος θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας, εισάγοντας στα σχολεία θεματικές όπως η ρομποτική, η επιχειρηματικότητα, η σεξουαλική αγωγή, η προστασία του περιβάλλοντος, η οδική ασφάλεια.  Η αλλαγή αυτή συντελείται με πολλούς τρόπους, όπως ενδεικτικά με την εισαγωγή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με τα νέα προγράμματα σπουδών, με την εισαγωγή δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα από το Νηπιαγωγείο, με τις οριζόντιες επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών. Η καινοτόμος αυτή δράση βραβεύτηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου GENE για το έτος 2020-2021.

Leave Comments