ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ



Το σεμινάριο Εξυπηρέτηση Πελατών στον Τουρισμό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο
πρόγραμμα επιμόρφωσης που αφορά τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.
Προσφέρει μια εκτενή εισαγωγή και επαρκή κατανόηση σχετικά με την τουριστική
βιομηχανία, τις βασικές έννοιες του μάρκετινγκ στον τουρισμό και τη φιλοξενία, και
τη διαχείριση της ποιότητας και της εξυπηρέτησης πελατών. Παράλληλα, αναλύει
τις τάσεις που επηρεάζουν την εξυπηρέτηση πελατών, τις στρατηγικές πωλήσεων
και τη διαχείριση παραπόνων στον τουριστικό τομέα.

Τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πεδία είναι με αστερίσκο (*).

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Please select a date when we should contact you.
Invalid Input
Πρέπει να συναινέσετε στην παραχώρηση.
Invalid Input
1

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο προσφέρει μια ολοκληρωμένη και πολυδιάστατη κατάρτιση και απευθύνεται σε εκείνους που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουριστικό τομέα, εξοπλίζοντάς τους με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για επιτυχή καριέρα και ανάπτυξη σε αυτόν τον δυναμικό κλάδο.

Κόστος σεμιναρίου 140€

  • Διάρκεια 100 ώρες
  • Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


1. Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

1.1 Η έννοια του τουρισμού
1.1.1. Η ταξινόμηση των επισκεπτών
1.1.2 Ορισμός του τουρισμού
1.1.3 Μορφές τουρισμού
1.2 Μεγέθη και φορείς του τουρισμού
1.2.1 Συλλογικοί φορείς τουρισμού
1.2.2 Φορείς του παγκόσμιου τουρισμού
1.2.3 Φορείς του Ελληνικού τουρισμού
1.2.5 Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού
1.2.6 Μεγέθη του Ελληνικού τουρισμού
1.3 Τουριστικές επιχειρήσεις
1.4 Τουριστική ζήτηση
1.4.1 Τουριστικά κίνητρα
1.4.2 Είδη τουριστών
1.4.3 Διαδικασία λήψης αγοραστικής απόφασης
1.5 Τουριστική προσφορά
1.5.1 Τουριστικά καταλύματα
1.5.2 Οικονομία διαμοιρασμού
1.5.3 Ενδιάμεσοι
1.5.4 Τουριστικοί πόροι

2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

2.1 Η έννοια του μάρκετινγκ
2.1.1 Εστίαση στον πελάτη
2.1.2 Ορισμός του μάρκετινγκ
2.1.3 Διαδικασία μάρκετινγκ
2.2 Κουλτούρα παροχής υπηρεσιών
2.3 Χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες των υπηρεσιών
2.3.1 Αυλότητα
2.3.2 Μεταβλητότητα
2.3.3 Φθαρτότητα
2.3.4 Αδιαιρετότητα
2.4 Το μείγμα μάρκετινγκ στις υπηρεσίες
2.4.1 Το κλασικό μείγμα μάρκετινγκ
2.4.2 Το διευρυμένο μείγμα μάρκετινγκ
2.5 Ο εργαζόμενος ως μέρος του προϊόντος

3. ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

3.1 Η έννοια της ποιότητας
3.2 Το μοντέλο SERVQUAL
3.3 Ικανοποίηση πελατών
3.3.1 Η έννοια της ικανοποίησης του πελάτη
3.3.2 Ικανοποίηση του πελάτη και αφοσίωση (loyalty)
3.4 Μέτρηση της ικανοποίησης πελατών
3.4.1 Ερωτηματολόγια ικανοποίησης
3.4.2 Μέτρηση στάσεων
3.4.3 Λοιπά εργαλεία μέτρησης
3.4.4 NET PROMOTER SCORE

4. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

4.1 Η έννοια της εξυπηρέτησης πελατών
4.2 Σύγχρονες τάσεις στον τουρισμό
4.3 Τα στάδια της εξυπηρέτησης πελατών
4.4 Αρχές εξυπηρέτησης πελατών
4.5 Ενσυναίσθηση και εξυπηρέτηση πελατών

5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

5.1 Η σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης
5.2 Παράπονα πελατών
5.2.1 Τι είναι παράπονο
5.2.2 Γιατί αντιδρούν οι πελάτες
5.3 Εργαλεία διαχείρισης προβλημάτων
5.3.1 Στάδια αντιμετώπισης προβλημάτων
5.3.2 Εργαλεία ποιότητας
5.4 Στρατηγικές επανόρθωσης
5.5 Το αποτέλεσμα της επιτυχούς επανόρθωσης

6. ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

6.1 Προώθηση των πωλήσεων
6.1.1 Ορισμός και εργαλεία προώθησης των πωλήσεων
6.1.2 Η διαδικασία της προώθησης των πωλήσεων
6.2 Στρατηγικές πωλήσεων
6.2.1 Προσθετική πώληση (Upselling)
6.2.2 Διατμηματική πώληση (Cross selling)
6.2.3 Συμπληρωματική πώληση (Suggestive selling)
6.3 Ο ιδανικός πωλητής


Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.