Το Πρόγραμμα Δημιουργική και Επιτελεστική Γραφή απευθύνεται σε όσους/ες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη Δημιουργική Γραφή (creative writing) και την Επιτελεστική Γραφή (performance writing) προκειμένου να συνθέσουν έργα, να βελτιώσουν την προσωπική συγγραφική τους ικανότητα (μικροαφηγήσεις, flash fiction, ποίηση, θεατρικό έργο, παραμύθι) και να εισάγουν σε μαθησιακό περιβάλλον, τη συστηματικότερη ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο αντικείμενο (εφόσον πρόκειται για εκπαιδευτικούς). Το Πρόγραμμα, ιδανικά, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς διαφόρων βαθμίδων, σε πτυχιούχους και φοιτητές Τμημάτων Ανθρωπιστικών Σχολών, Τμημάτων Εκπαίδευσης, Θεατρικών Σπουδών, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας, Σχολής Καλών Τεχνών, Δραματικών Σχολών, αλλά και σε φοιτητές ή αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών ή Σχολών Θετικών Επιστημών, οι οποίοι είναι δημιουργικοί/ες, αγαπούν τη γραφή, την performance και θέλουν να επιμορφωθούν.
Το Πρόγραμμα διαρκεί 8 μήνες. Αποτελείται από 20 Ενότητες. Απαιτούνται περίπου 20 ώρες μελέτης ανά εβδομάδα. Το σύνολο των ωρών είναι 404 και των ECTS 19,5.
Οι σπουδές στη Δημιουργική Γραφή (CreativeWriting) αποτελούν έναν αναπτυσσόμενο κλάδο που ανοίγει τις πόρτες σε επιστήμονες, στοχαστές, συγγραφείς, ποιητές/τριες και καλλιτέχνες/δες που αποπειρώνται να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση της συγγραφής θεωρητικά και πρακτικά. Η Επιτελεστική Γραφή /Performance Writing εντάσσεται στον τομέα της Πειραματικής Λογοτεχνίας και της Δημιουργικής Γραφής και αφορά σε σφαιρικούς τρόπους συγγραφής. Στην Επιτελεστική Γραφή /Performance Writing συνυπάρχουν δυο έννοιες, που αποτελούν δυο διαφορετικές πρακτικές: της Επιτελεστικότητας και της Συγγραφής. Αυτές οι έννοιες και οι πρακτικές αποτελούν τους θεματικούς άξονες του Προγράμματος.
Σκοπός του Προγράμματος είναι:
Παράλληλα με την εξέλιξη των δημιουργικών, συγγραφικών και επιτελεστικών δεξιοτήτων τους, οι εκπαιδευόμενοι/ες μέσα από τη διεύρυνση του θεωρητικού πλαισίου της Δημιουργικής Γραφής, θα εξοικειωθούν με την παιδαγωγική διάστασή της και θα αναγνωρίσουν τις πρακτικές εφαρμογές της, σε κοινοτικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι/ες θα είναι ικανοί/ες:
Αποπληρωμή έως 8 δόσεις
Μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης
Η υλοποίηση του Προγράμματος γίνεται εξ αποστάσεως με μορφή e-learning, ασύγχρονη, σύγχρονη και δια ζώσης διδασκαλία. Η ασύγχρονη διδασκαλία πραγματοποιείται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό υλικό που θα αναρτάται στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Interaccess Κ.Δ.Β.Μ., με χρονοδιάγραμμα και οδηγό μελέτης, τα οποία ακολουθούν οι εκπαιδευόμενοι/ες. Για τα εργαστήρια συγγραφής και επιτέλεσης παρέχεται σύγχρονη διδασκαλία για όσους/ες επιλέξουν αυτόν τον τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι οδηγίες /ασκήσεις συγγραφής και επιτέλεσης προσφέρονται ασύγχρονα.
Οι εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται ηλεκτρονικά (όσο διαρκεί το κάθε μάθημα) στον/στην εκάστοτε εκπαιδευτή/τρια, για την επίλυση αποριών.
Μέθοδοι αξιολόγησης
Οι εκπαιδευόμενοι/ες στο τέλος της κάθε Διδακτικής Ενότητας, αξιολογούνται μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του Interaccess Κ.Δ.Β.Μ.:
Η κλίμακα βαθμολογίας της κάθε Ενότητας είναι 0 έως 10. Οι εκπαιδευόμενοι/ες πρέπει να αξιολογηθούν με βαθμό μεγαλύτερο του 5.
Γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Είναι χορογράφος, performance maker, ερευνήτρια του performance writing και εργάζεται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο ΤΕπΕΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει, επίσης, στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο θέμα Performance writing- Εργαστήριο Ποίησης. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη και διδάσκουσα του eLearning Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών «PERFORMANCE: Θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή». Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από την NSA (National Sports Academy «Vassil Levski» Faculty of Pedagogy» & NATFIZ National Academy for Theatre & Film Arts) Sofia, Bulgaria στο θέμα «Rhythmical and (Theatrical Game) και είναι κάτοχος Master στη Δημιουργική Γραφή, με κατεύθυνση Συγγραφή στο θέμα «Performance Writing, Image Body and Word» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εργάσθηκε ως visiting professor στο Academy for TV, Cinema & I.C.και στο New Bulgarian University, Theatre Department, Sofia, Bulgaria. Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Έχει ασχοληθεί με έρευνες και έχει δημοσιεύσεις για τη λειτουργία της Τέχνης στην Εκπαίδευση με έμφαση στο Χοροθέατρο και τη Δημιουργική, Επιτελεστική Γραφή. Έχει εμπειρία σχεδιασμού, ανάπτυξης Νέων Προγραμμάτων Σπουδών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Σχολείο 21ου αιώνα» , «Πρόγραμμα Σπουδών για την Παιδεία Χορού – Κίνησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», «Οδηγός για τον εκπαιδευτικό», «Εργαλεία Διδακτικών Προσεγγίσεων» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, καθώς και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Από το 2013, το καλλιτεχνικό και επιστημονικό ενδιαφέρον της αφορά αποκλειστικά στη Χοροθεατρική Performance και το Performance Writing. Ως χορεύτρια, χορογράφος και σκηνοθέτης, έχει εργασθεί σε περισσότερες από 30 παραστάσεις, στην Ελλάδα, Belgium, Bulgaria, Great Britain. Έχει συνεργαστεί στο Ελληνικό θέατρο με: τον Γιάννη Βόγλη, τον Κώστα Καζάκο, τον Πάνο Παπαϊωάννου, τον Θοδωρή Αμπαζή, την Ελένη Μποζά. Έχει εκδώσει επιστημονικά συγγράμματα για το θέατρο και το χορό, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Το θεατρικό έργο της «ΡΑΣΥ 74.135» σκηνοθετήθηκε και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας το 2020. Το διήγημά της «Φιλί να φυλάγεσαι» έχει βραβευθεί στο διαγωνισμό μικροαφηγήματος από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το διήγημά της «Η μάσκα και το μέσα πρόσωπο» έχει βραβευτεί από την πολιτισμική συλλογικότητα/portal “αορτή”. Άρθρα της, ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι σταθερή συνεργάτιδα του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Culture Book.
Παραπομπή για πλήρες βιογραφικό: http://www.edu-sw.upatras.gr/faculty/galani/
Γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά, με κατεύθυνση την Οικονομική των επιχειρήσεων στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Μιλά αγγλικά και ισπανικά. Εργάστηκε από το 1997 έως και το 2014 στην εκδοτική εταιρεία Κ. Καπούλας Ο.Ε, ως γραμματέας διεύθυνσης με οικονομικό αντικείμενο. Το 2018, ολοκλήρωσε το ΜΠΣ στη «Δημιουργική Γραφή», με κατεύθυνση τη συγγραφή, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Δίδαξε εθελοντικά Δημιουργική Γραφή στο 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Διαβατών, υποστηρίζοντας Πρόγραμμα του ΜΠΣ στη «Δημιουργική Γραφή». Στο τμήμα ανδρών, διεξήγαγε τη Διπλωματική της έρευνα σχετικά με την προσέγγιση της πολιτισμικής ετερότητας μέσω της λογοτεχνίας με εργαλείο τη Δημιουργική Γραφή και την εισηγήθηκε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής, στην Κέρκυρα (2017). Στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στη Φλώρινα (2020), συμμετείχε με εισήγηση κοινωνιολογικής ανάλυσης στο έργο «Ο Ξένος του Albert Camus». Έχει οργανώσει και ολοκληρώσει εργαστήρια παιδιών δημοτικού, εφήβων στις παιδικές βιβλιοθήκες και ενηλίκων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς. (Φεβρουάριος 2017- έως και σήμερα). Συνεργάζεται με τον πολιτιστικό πολυχώρο «Βαβυλωνία» με τμήματα Δημιουργικής Γραφής από το Μάρτιο του 2018 έως και σήμερα. Επιδίωξή της είναι η διδασκαλία του συγκεκριμένου αντικειμένου σε ποικίλες κοινωνικές ομάδες και η έκδοση συγγραφικού της έργου.
Γεννήθηκε το 1960 στη Λευκάδα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Πάτρα. Δημοσίευσε για πρώτη φορά ποιήματά του το 1978 στα περιοδικά Ρυθμός και Όστρακα. Έχει εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές. Οι πέντε πρώτες έχουν μεταφραστεί από τον Φίλιπ Ραμπ στα αγγλικά (Collected Poems, Shoestring Press 2000). Ποιήματά του έχουν, επίσης, μεταφραστεί στα αγγλικά από τον Πίτερ Κόνστανταϊν (Peter Constantine) σε ανθολογία της γενιάς του '70 και του '80 σε επιμέλεια του Ντέιβιντ Κόνολι (Agenda: Greek Poetry, New Voices and Ancient Echoes, 1999), και σε ανθολογία της ελληνικής ποίησης του 20ου αιώνα σε επιμέλεια Πήτερ Μπην, Πίτερ Κονσταντάιν, Έντμουντ Κίλι και Κάρεν Βαν Ντάικ. (A Century of Greek Poetry 1900-2000, Εκδοτικός Οίκος COSMOS, 2004.). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Έχει εκδώσει τα έργα: «Ως Αζτέκοι στις Αζόρες», εκδόσεις Πλέθρον, 1985. «Σε μαύρο πλου», Αχαϊκές Εκδόσεις, Πάτρα, 1988. «Ακίνητα μάτια», εκδόσεις Διάττων, 1992. «Τραγωδία», εκδόσεις Καστανιώτης, 1995. «Ανιστόρητο», εκδόσεις Καστανιώτης, 1999. «Πράξη απλή», εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2003. «Συνέβη», εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2007. «Κώστας Καρυωτάκης». Το εγκώμιο της φυγής, εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα 2006. «Τα δεδομένα», εκδόσεις
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα |- |(2013) |Κ. Π. Καβάφης, poema |- |(2008) | «Γιατί η ποίηση», Περί Τεχνών |- |(2008) | Τα ποιήματα του 2007, «Κοινωνία των (δε)κάτων» |- |(2006) | «Ποιητές της Πάτρας στις γλώσσες της Ευρώπης», Πολύεδρο |- |(2005) | «Για τον Ηλία Λάγιο», Ερατώ |
Γεννήθηκε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (1957). Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς (1975). Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής (1990). Εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών μέχρι σήμερα, ως Καθηγητής, διδάσκοντας Μοριακή Βιολογία και Βιοπληροφορική (1980-). Η έρευνά του σχετίζεται με τη μοριακή-γενετική βάση ασθενειών και την εξέλιξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Διαμένει μόνιμα στην Πάτρα από το 1975. Είναι παντρεμένος με την Καίτη Κουρεμένου και έχει δύο παιδιά, τη Μυρτώ και τον Κωνσταντίνο. Τα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό “Πλανόδιον” το (1987). Έκτοτε, έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Κριτικές και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες, περιλαμβάνονται σε ελληνικές και ξενόγλωσσες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το ποίημα «Τα όνειρα», από τη συλλογή «Σαρκοφάγος» (2002), μελοποιήθηκε από το Θανάση Παπακωνσταντίνου, «Αγρύπνια» και «Λαϊκεδελικά».
Εργογραφία, Ποίηση: «Αχερουσία μνήμη» Πλανόδιον, 1991, «Βαθιά του ζώου», «Συνέχεια», 1996, «Σαρκοφάγος», Πλανόδιον, 2002, συμπεριελήφθη στην τελική λίστα (15) για το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού “Διαβάζω”. «Ο λύκος και άλλα αντισώματα», Τυπωθήτω, «Λάλον ύδωρ» 2009, συμπεριελήφθη στην τελική λίστα (10) για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. «Μελισσόχορτο» Μελάνι, 2017, συμπεριελήφθη στην τελική λίστα (7), για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης.
https://www.med.upatras.gr/index.php?r=faculty/view&id=35&lang=el
Ξεκίνησε την αναβίωση του story telling (την τέχνη της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης) στην Ελλάδα ως μιας σύγχρονης σκηνικής τέχνης με παιδαγωγικές και θεραπευτικές εφαρμογές το 1991. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, δίνοντας παραστάσεις αφήγησης με ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες (ανάπηροι, γέροντες, πρώην χρήστες, φυλακισμένοι, τσιγγάνοι κ.α.). Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ αφήγησης στη χώρα μας και συνεργάτης διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού. Ως καλλιτέχνης, τιμά τις παραδοσιακές μορφές αφήγησης, τις οποίες αναζητά σε μικρές κοινότητες, αλλά δε διστάζει να συνομιλήσει επί σκηνής με το “video art”, το “graphic animation”, το θέατρο σκιών και το σύγχρονο χορό. Είναι, επίσης, ιδρυτικό και δραστήριο μέλος ομάδων προφορικής ποίησης και “slam poetry”.
Διδάσκει σε σεμινάρια, συνδέοντας την τέχνη του με τη Σύγχρονη Τέχνη, τις νευροεπιστήμες, την Ψυχολογία, την Ανθρωπολογία κ.α. Η διεπιστημονική (παιδαγωγικής, ψυχολογίας και θεατρικών σπουδών) διδακτορική του διατριβή εξέτασε τη μαθητεία των λαϊκών και των σύγχρονων παραμυθάδων και απέδειξε πειραματικά τα οφέλη από τη χρήση πολλαπλής νοημοσύνης κατά την αφήγηση στο ελληνικό σχολείο. Έχει εκδοθεί και περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη πανεπιστημιακών συγγραμμάτων “Εύδοξος”. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Αθηνών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει δώσει διαλέξεις σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Έχει εκδώσει βιβλία παιδικής και ενήλικης λογοτεχνίας, μελέτες και συλλογές μαρτυριών. Για το έργο του έχουν γυριστεί 4 ελληνικά και 1 γαλλικό ντοκιμαντέρ. Δίνει παραστάσεις και διδάσκει στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι εκπαιδευτικός με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δημιουργική Γραφή» - «Συγγραφή» στο ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα όπου υπηρετεί σε ΚΕΔΑΣΥ ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται και ως διδάσκουσα Δημιουργικής Γραφής. Άρθρα, βιβλιοκριτικές και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, σε ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Επιπλέον, αρθρογραφεί ως μόνιμη συνεργάτιδα στο portal πολιτισμού - ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό “Culture Book”.
Πρώτη της εκδοτική εμφάνιση, με οκτώ διηγήματά της, στο Ανθολόγιο με τίτλο, «Οδός δημιουργικής γραφής», από τις εκδόσεις “Γραφομηχανή”(2015), και ακολουθεί, το 2022, το δοκίμιο από τις Εκδόσεις Κομνηνός με τίτλο, «Το ελληνικό διήγημα του 20ου αιώνα, Προσεγγίσεις», όπου έξι διηγήματα ασκούν κριτική σε διηγηματογράφους της γενιάς του ’30.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Πάτρα όπου διδάσκει εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και θεατρική γραφή στο ΕΑΠ. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στην Αγγλία. Το 2019, συμμετείχε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα δια Βίου Μάθησης, Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Μεικτής Μάθησης και Τηλεκπαίδευσης του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών, αποκτώντας πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε αυτόν τον τομέα. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Θεάτρου Νέων και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους. Έχει εργαστεί ως συγγραφέας και δραματουργός σε παραστάσεις του Θεάτρου Νέων και του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και έχει συνεργαστεί με το θέατρο “Λιθογραφείον” και τον “Κάνθαρο” στην Πάτρα. Είναι μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επίσης, έχει εκδώσει: «Θέατρο για παιδιά 2»: Θέατρο και σχολείο (επιμ.), Έκδοση του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους (2002, η έκδοση επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟ), τέσσερεις τόμους με πρωτότυπα παραμύθια της με το γενικό τίτλο «Ιστορίες», Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2009), «Ancient Greek Tragedy and Hellenikotita»: The Making of a Greek Aesthetic Style of Performance, 1919-1967, Εκδόσεις: VDM Verlag Dr Müller (2009), την ποιητική σύνθεση «Το Ταξίδι του Ka μέσα στο Khat», Εκδόσεις: Γιάννης Πικραμένος (2010), το θεατρικό έργο «Χίλιες και μία ιστορίες της ερήμου Εκδοτικός οίκος Αστήρ» (2018) και το θεατρικό έργο επιστημονικής φαντασίας «Σφιγξ 2081»: Οι πόλεις του νερού, Εκδόσεις: Σοκόλη (2020).
Γεννήθηκε στα Λευκάκια Ναυπλίου το 1959. Σπούδασε Δημοσιογραφία. Δ-ρ Φιλολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σόφιας “Κλίμεντ Όχριντσκι”. Έγραψε ποιήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, σενάρια και ντοκιμαντέρ και στίχους για τραγούδια. Μετέφρασε Σλάβους -κυρίως- συγγραφείς. Πεζά και ποιητικά κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, σουηδικά, ρωσικά, βουλγαρικά, λιθουανικά και αραβικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στιχουργήματά του έχουν μελοποιηθεί από πολλούς συνθέτες και ερμηνευτεί από γνωστούς τραγουδιστές, όπως Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Παπακωνσταντίου, Πυξ λαξ, Παντελής Θαλασσινός, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Όναρ, Τζώρτζια Κεφαλά, Καλλιόπη Βέτα, Μάκης Σεβίλογλου κ.α.,
Είναι διδάσκουσα και ιδιοκτήτρια εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής “Φιλαναγνωσία”. Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2/2014) Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Κατεύθυνση: Φιλόλογος-Ιστορικός κατέχει Μεταπτυχιακό στη «Δημιουργική Γραφή-Συγγραφή» (6/2017) Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας. Έχει ανακοινώσεις στον τομέα της Δημιουργικής Γραφής: «Poetry as a tool that creates active members of society», Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής- Παλέρμο, Ιταλία 2022, «Storytelling as a tool for political discourse» η εφαρμογή του σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής-Φλώρινα 2019, «Δημιουργική Γραφή και οι Ευεργετικές της Ιδιότητες: Αυτοεκτίμηση, Αυτοπεποίθηση». Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής- Κέρκυρα 2017. Συμμετοχή και Διοργάνωση καινοτόμων δράσεων σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως Youth worker. Συμμετείχε σε Προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης Πρακτικές Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής (4/2016), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γλώσσα και Στοιχεία Διδασκαλίας της Λογοτεχνίας (11/2014) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου (10/2016) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Greeks at War: Homer at Troy» (6/2015) Colgate University edX Certificate of Achievement Professor in charge: Robert Garland Professor of Classics Colgate University. «The Ancient Greeks» Professor in charge: Andrew Szegedy-Maszak Professor of Classics in Wesleyan University. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Ένα όχι και τόσο παραμύθι» από τις εκδόσεις Σπανίδη.
Είναι Καθηγήτρια με αντικείμενο τη Διδακτική Γλωσσικών Μαθημάτων και Πρόεδρος στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει ασχοληθεί με έρευνες και έχει δημοσιεύσεις στον τομέα της Διδακτικής της Γλώσσας με έμφαση στην Παιδαγωγική του Γραμματισμού, τη διδασκαλία, την αξιολόγηση του γραπτού λόγου, καθώς και στους Πολυγραμματισμούς. Έχει, επίσης, εμπειρία και δημοσιεύσεις σε θέματα σχεδιασμού, ανάπτυξης και αξιολόγησης διδακτικών προγραμμάτων και υλικών, καθώς και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Συμμετείχε στις επιστημονικές ομάδες δεκαπέντε σχετικών ευρωπαϊκών και άλλων ερευνητικών Προγραμμάτων. Επίσης, συμμετείχε στις εργασίες των επιτροπών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη σύνταξη του ισχύοντος Αναλυτικού Προγράμματος και για την παρακολούθηση του ισχύοντος εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Α/θμια Εκπ/ση.
Παραπομπή για πλήρες βιογραφικό: https://www.edu-sw.upatras.gr/faculty/afterniati/
Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος ΕΚΠΑ, φιλόλογος, με πτυχίο Σ.Ε.Λ.Μ.Ε. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στις Επιστήμες της Αγωγής από το Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Παν/μίου Πατρών. Είναι προϊσταμένη Επιστημονικής - Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ. Ε. Περ/ας Δ. Ελλάδας (2012-2018). Έχει ασχοληθεί με την Τοπική Ιστορία και έχει εκδώσει τα ακόλουθα: 1. «Διατροφικές συνήθειες και τοπικά προϊόντα στην περιοχή της Αχαΐας» (2015), εκπ-κό πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας, έγκριση Ι.Ε.Π. & Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. 2. «Αχαιών Γεύσεις» (2006). Παλαιών Πατρών & Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ISBN 960-89035-0-5. 3. «Διατροφικές Συνήθειες στον Όμηρο» (2006), Μια φιλολογική διερεύνηση, Παλαιών Πατρών, Πάτρα ISBN 960-89035-1-3. 4. «Τοπική Ιστορία στην ευρύτερη περιοχή Αχαΐας: Διαβάζοντας τη μνήμη, ακούγοντας το χώρο» (2006), Δ.Δ.Ε Αχαΐας- Τμ. Π. Ε. & Πολιτιστικών Θεμάτων (CD-ROM), ISBN 978-960-89802-2-4.
«Επανάσταση ή Εξέλιξη;» Η περιβαλλοντική οπτική στη γλώσσα της σχολικής φυσικής επιστήμης (2004), περί τεχνών, Πάτρα. ISBN 978-960-82604-7-4.
Εργάζεται στο Τμήμα μυθοπλασίας του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND που εδρεύει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του τμήματος Φιλολογίας. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημιουργική Γραφή (Κατεύθυνση Συγγραφή) από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Είναι, επίσης, απόφοιτος της Σχολής Σεναρίου του Ant1 Media Lab. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην Σχολή Σεναρίου του Ant1 ως εισηγήτρια. Έχει κάνει επιμέλεια κειμένων στο ψυχαναλυτικό περιοδικό «Καρτέλ» και στο συλλογικό έργο με τα κείμενα των βραβευθέντων του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού «Μίμης Σουλιώτης» (εκδόσεις Libron ). Έχει αρθρογραφήσει και παρουσιάσει δείγμα της γραφής της στο ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης viewtag.gr. Τέλος, έχει υπάρξει δημιουργός και σεναριογράφος της crime σειράς μυθοπλασίας (podcast) «Εξομολογήσεις επικίνδυνων μυαλών».