1ο Don't Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Δράση 6Rχής»

 To skywalker.gr διοργανώνει το 1ο Don't Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Δράση 6Rχής» στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ και ώρα 10:00 - 20:00.

Η κυκλική οικονομία είναι ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης που σκοπεύει στην ελαχιστοποίηση της χρήσης φυσικών πόρων μέσα από μια κυκλική φιλοσοφία η οποία δεν είναι άπληστη και προστατεύει την κοινωνία από τη σπατάλη και τα απόβλητα.

Ως οικονομική έννοια, προχωρά πέρα από τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη οικονομία, στοχεύοντας στη βιώσιμη διαχείριση πρώτων υλών και ενέργειας.

Η αρχή των 6R στην κυκλική οικονομία προτείνει επαναχρησιμοποίηση (reuse), ανακύκλωση (recycle), επανασχεδιασμό (redesign), ανακατασκευή (remanufacture), ελαχιστοποίηση (reduce) και ανάκτηση (recover).

Σκοπός του διήμερου φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την έννοια της κυκλικής οικονομίας μέσα από workshop, παρουσιάσεις και προτάσεις καθημερινής εφαρμογής.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οργανισμοί και φορείς που διαχειρίζονται και υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία, επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν μέτρα κυκλικής οικονομίας στις δραστηριότητές τους και πρωτοπόροι της διπλανής πόρτας σε αυτή.

Είσοδος ελεύθερη!

Πηγή: 

...

Πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό | Skywalker.gr

Η πληρέστερη μηχανή αναζήτησης και εύρεσης εργασίας. Job board με αγγελίες εργασίας και πρακτικής άσκησης για την καριέρα σας σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις και εταιρίες.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Performance Art: Ζωντανή Εικαστική Τέχνη
7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Ένταξη και Χρ...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.