Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα των Παιδιών

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (ημέρα γέννησης του Δανού συγγραφέα παραμυθιών Hans Christian Andersen), δίνεται η ευκαιρία να τιμηθεί η σημασία της ανάγνωσης στην παιδική ηλικία και να δοθεί έμφαση στο ρόλο που διαδραματίζουν τα παιδικά βιβλία στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας είναι γνωστό ως "Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου". Κάθε χρόνο, αυτήν η εορτή συμβάλλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας με διάφορες δραστηριότητες, όπως εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις με συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί φέτος όλα τα σχολεία της χώρας να συμμετάσχουν στον εορτασμό της ημέρας και να οργανώσουν μια πληθώρα εκδηλώσεων που θα εμπνεύσουν και θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο της φαντασίας και της μάθησης μέσω του βιβλίου. Προτρέπει τα σχολεία να συνεργαστούν με τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων/Πολιτιστικών Θεμάτων, καθώς και με τοπικές, δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, συγγραφείς και εικονογράφους, προκειμένου να ενισχυθεί η ποικιλομορφία και το ενδιαφέρον.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτήν την ημέρα με χαρά και δημιουργικότητα, εμπνευσμένοι από τα παιδικά βιβλία που μας ταξιδεύουν και μας ωθούν να ονειρευόμαστε και να μαθαίνουμε! Ας στηρίξουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο του βιβλίου, της γνώσης, της δημιουργίας, της τέχνης και του πολιτισμού!

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Εκπαιδευτική Ρομποτική: Το Μετασχηματιστικό Εργαλε...
MASTER ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ TOR VERGA...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Παρασκευή, 03 Μάι 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.