Τμήμα του ΕΚΠΑ η ΑΣΠΑΙΤΕ

Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) θα ενσωματωθεί πλέον στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Θα αποτελεί τμήμαγια την παραγωγή εκπαιδευτικών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αναμένεται να ενταχθεί στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ χωρίς αυτό, προς το παρόν, να έχει οριστικοποιηθεί.

Οι διαδικασίες για την επίσημη ενσωμάτωση θα ξεκινήσουν άμεσα, με την έγκριση του σχετικού Σχεδίου Νόμου. Η ενσωμάτωση της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ αποτελεί την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που είχε ξεκινήσει στο παρελθόν με την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Η αρχική εισήγηση της ΑΣΠΑΙΤΕ, είχε προτείνει τη λειτουργία της ως αυτόνομης σχολής, ωστόσο η πρόταση αυτή δεν έλαβε τη σχετική έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελούσε στο παρελθόν περίοπτη Σχολή με αρκετά υψηλή βάση εισαγωγής και είχε λάβει προτάσεις από πέντε πανεπιστήμια για ενσωμάτωσή της, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία. Αυτές οι προτάσεις είχαν προέλθει από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στο πανεπιστημιακό τοπίο της χώρας με την προοπτική να ενισχύσει τον τομέα της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Πηγή: esos

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

JOBmatch για άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων με όσου...
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙ...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.