Webinar

Τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πεδία είναι με αστερίσκο (*).

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Please select a date when we should contact you.
Invalid Input
Πρέπει να συναινέσετε στην παραχώρηση.
Invalid Input

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 20:00

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης!


Ανακαλύψτε τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και αποκτήστε εξειδικευμένες γνώσεις από ειδικούς του κλάδου!
Εξειδικευμένοι εισηγητές θα καλύψουν βασικές πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Οικονομίας και του Επιχειρείν.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε εντελώς δωρεάν και να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις που θα συνοδεύονται από βεβαίωση παρακολούθησης.

Γιατί να Συμμετάσχετε;
Προσωπική Ανάπτυξη: Θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας από ειδικούς του κλάδου και θα μάθετε πώς να εφαρμόσετε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον τομέα σας.
Δωρεάν Συμμετοχή: Το webinar είναι εντελώς δωρεάν, δίνοντάς σας πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις και εργαλεία.
Βεβαίωση Παρακολούθησης: Ενισχύστε το βιογραφικό σας με πιστοποιητικό παρακολούθησης από το σεμινάριο.
Διαδραστικές Συνεδρίες: Κάνετε ερωτήσεις και λάβετε απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο από τους εισηγητές.
Δηλώστε Συμμετοχή Τώρα!

Ενότητες Προγράμματος

«AI Το Μέλλον Είναι Τώρα»
Εισηγητής: Μπακόπουλος Νικόλαος
Πληροφορικός, M.Ed., Επιμορφωτής Ενηλίκων
Ο Νικόλαος Μπακόπουλος είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας, υπηρετεί στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών με θητεία μετά από αξιολόγηση.
Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής (Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ) με πολυετή διδακτική πείρα και κάτοχος Πτυχίου Παιδαγωγικής επάρκειας (ΕΠΠΑΙΚ) ΣΕΛΕΤΕ Πατρών.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Διδακτική Θετικών Επιστημών» στο τμήμα ΤΕEΑΠH του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει ως Υποψήφιος Διδάκτορας με θέμα «Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων».
Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ενηλίκων, με πολυετή πείρα σε ΙΙΕΚ, ΔΙΕΚ, ΣΕΛΕΤΕ, ΛΑΕΚ, ΚΕΚ, υπεύθυνος εργαστηρίου Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών - Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας-Πολυμέσων, Εργαστήριο Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ), Επόπτης ομάδας Π.Α.Δ.
Είναι Επιμορφωτής σε πλήθος επιμορφώσεων των σχολικών Συμβούλων, του e-twinning, του ΠΑΜΑΚ.
Είναι ενεργός με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα GAIA HORIZON 2020 ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ , MASCIL Εθνικό Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών ως εκπαιδευτικός ερευνητής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έργο SONETOR: Training cultural mediators utilizing new Networking Software, Συμμετοχή σε προγράμματα ERASMUS+.
Είναι υπεύθυνος εκπαιδευτικός σε ομίλους ρομποτικής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών.
Είναι εκπαιδευτικός ερευνητής με πλήθος δημοσιεύσεων σε συνέδρια με κριτές, πρακτικά συνεδρίων και περιοδικά. Είναι κριτής εργασιών και μέλος οργανωτικής επιτροπής σε συνέδρια.
«Πρακτικές Εφαρμογές: Εισαγωγή στη Χρήση του ChatGPT στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»
Εισηγητής: Θωμόπουλος Διονύσιος
Νηπιαγωγός, M.Ed., Καθηγητής Ρομποτικής
Ο Διονύσιος Θωμόπουλος είναι ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ρομποτικής «STEM+ARTS», που ανήκει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Κουτσαντώνη.
Είναι Νηπιαγωγός με πολυετή διδακτική πείρα και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με ερευνητικό αντικείμενο την Αναπτυξιακή Μηχανολογία και πιο συγκεκριμένα τη καλλιέργεια της μηχανολογικής σκέψης του παιδιού, τις χρήσεις και προοπτικές στην ειδική εκπαίδευση.
Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση τη Διδακτική των Θετικών Επιστημών, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, την Αξιολόγηση και τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, από τη σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.
«Οικονομική και Επιχειρηματική Ευφυΐα»
Εισηγητής: Dr. Ηλίας Αριστείδης
Ο κος Αριστείδης Ηλίας είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπήρξε Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό από 2003-2014 στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, όπου διατέλεσε προϊστάμενος του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το οποίο ερευνά, αναπτύσσει και διαχειρίζεται τις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υπολογιστών και της πληροφορικής, με εξέχουσα θέση
στον Τομέα Δικτυακών Τεχνολογιών (ΤΔΤ) του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.ΙΤΥ) (11/1999- 05/2003), όπου είχε αυξημένες αρμοδιότητες ως υπεύθυνος έργων και μελετητής (αναλυτής απαιτήσεων και σχεδιαστής) νέων υπηρεσιών τηλεματικής, ως συντάκτης τεχνικών δελτίων έργου, τεχνικών προδιαγραφών και τευχών διαγωνισμών, διαχειριστής συστημάτων-δικτύων-υπηρεσιών για το «Πανελλήνιο Δίκτυο για την Εκπαίδευση- EDUnet», στο «Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων» του Πανεπιστημίου της Πάτρας (ΚΕΔΔ-ΠΠ) και σε πολλά άλλα έργα, όπως είναι τα e-School, e-University, ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ΤΠΕ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κ.ο.κ.
Η επαγγελματική του δραστηριότητα εμπλέκει σημαντικά γνωστικά πεδία της πληροφορικής και των υπολογιστών, όπως είναι τα λειτουργικά συστήματα, τα συστήματα υψηλών επιδόσεων (grids, cloud computing, κ.ά.), οι υπηρεσίες που αυτά παρέχουν (e-mail servers, DNS servers, FTP servers, ΗΤΤP servers, LDAP, κ.λπ.), οι δικτυακές τεχνολογίες και οι εφαρμογές με έμφαση σε αυτές που παρέχονται από τον παγκόσμιο ιστό (SaaS) με τη χρήση μεγάλων βάσεων δεδομένων και κατανεμημένων συστημάτων και ασφάλεια συστημάτων-δικτύων-υπηρεσιών.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 11 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, 1 βιβλίο για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) Εργαστήριο ΠΛΗ21/4, 1 Βιβλίο για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, πανεπιστημιακές σημειώσεις, εκπαιδευτικό υλικό για διάφορες βαθμίδες της Δια Βίου
Μάθησης και αρθρογραφία γενικού & επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής των ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών σε τέσσερις εθνικές ασκήσεις κυβερνοάμυνας ("ΠΑΝΟΠΤΗΣ"), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (2010- 2014), στον εθνικό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup 2010 της Microsoft που αποτελούσε προκριματικό για την ομάδα που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό, ως μέντορας της ομάδας eAnima (έργο iProtection, 6η 47 εθνική θέση), κ.ά. Υπήρξε εξάλλου επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε την πλειοψηφία των ασκήσεων κυβερνοάμυνας "ΠΑΝΟΠΤΗΣ" το 2011 και διοργανωτής διήμερου διαγωνισμού σε κυβερνοάμυνα στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου FOSSCOMM 2012 Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα Σέρρες Μάιος 2012 (Free and Open Source Software Communities Meeting 2012).
Επιπλέον, υπήρξε τεχνικός επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών που έλαβε την 1η θέση στο OWASP University Challenge στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου OWASP AppSec Research 2012, σε θέματα ασφάλειας της πληροφορίας και του κυβερνοχώρου
(1st award of OWASP University Challenge at OWASP AppSec Research 2012).
Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 1500 ώρες διδασκαλίας σε επίπεδο εκπαίδευσης ενηλίκων στις ΤΠΕ και είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής από Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης & Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΕΚΕΠΙΣ) στην κατηγορία της Θεωρητικής κατάρτισης, Πρακτικής κατάρτισης και Βασικών Δεξιοτήτων στη χρήση πληροφορικής (Α.Μ. 713134).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, εστιάζονται στα θέματα ασφάλειας στις ΤΠΕ και συγκεκριμένα σε τομείς όπως είναι οι εφαρμογές και υπηρεσίες διαφόρων λειτουργικών πλατφορμών και οι τεχνολογίες πλέγματος, οι εφαρμογές κινητών συσκευών, η βελτιστοποίηση δικτύων ευρείας κλίμακας, οι τεχνολογίες διαδικτύου, η κοινωνική δικτύωση και διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης και τα συστήματα αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης.

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.